Våra hundar

Argenta's Morrison

SEUCH, SEVCH, Svensk Klubbvinnare

HD A

Känd mental status, genomfört MH


Argenta's Morrison, Morris, är född 30 november 2012 och mitt livs första hund. Han har varit mycket framgångsrik i utställningsringarna, både i och utanför Sverige. Han är väldigt duktig att spåra, framför allt viltspår där han 2018 blev utnämd till Årets Viltspårsschnauzer.


Utmärkelser i all ära - men framför allt är Morris en fantastiskt lugn och trygg familjemedlem som trivs med livet så länge han får hänga med. Han är en van kontorshund, hänger alltid med husse på arbetet. Vart vi än reser med husvagn eller husbil så är han med, från Nordkap i norr till Krk i söder. Han stormtrivs i skog och mark, går stadspromenader utan minsta protest och uppför sig exemplariskt på restaurang. Han är med oss utmed båten, "hjälper till" när vi fiskar strömming, och kan sitta och spana ut över tomten i timmar utan att göra väsen av sig. Så länge inte rådjur eller hare tittar förbi, då blir liv i luckan. 


Han bara är, var han än är!

Argenta's Qlothilde

SEUCH, SEVCH, Svensk Klubbvinnare

HD B

Känd mental status, genomfört MH.


Argenta's Qlothilde, Thilde, är född 21 januari 2016 och har även hon många utställningsframgångar i Sverige och i Norden. Hon är en suverän viltspårare, tränar gärna rallylydnad och skulle förmodligen älska att tävla om bara matte kunde låta bli att tappa bort sig på banan. 


Thilde är liksom Morris en van kontorshund som är med husse på arbetet, och hon hänger utan protester med på alla resor vi gör.  Hon är en smart och energisk dam som tycker om aktiviteter av alla slag. Hon går gärna långa promenader i skogen, älskar hundpussel, söklekar och bus, men tycker lika mycket om att bara ligga i mattes famn eller bredvid och bara vara. 


En typisk schnauzer med tydlig av- och påknapp.